Vaaleja tulee ja menee, ole kuulolla

Eduskuntavaalit tulivat ja menivät, seuraavat vaalit ovat jo ihan käsillä. Itse osallistun EU-vaaleihin äänestämällä – teethän sinäkin niin.

Työt alkoivat samantien eduskuntavaalien jälkeen, joten voinee sanoa sen haittaavan harrastusta. Politiikasta ei vielä tullut ammattiani, vaikka hienosti, upeasti, mahtavasti te kaikki 3047 minua äänestänyttä melkein saittekin sen onnistumaan. Nöyrä kiitos!

Mitä tästä matkasta jäi sitten käteen tulevaa varten? Ainakin paljon opittua tietoa ja taitoa vaalityöstä sekä hyvistä ja huonoista neuvoista. Ja monta uutta tuttavuutta, joille ole ikuisesti kiitollinen avusta.

Minulle veikattiin 500-1000 ääntä. Onneksi teillä äänestäjillä oli luottamus minuun ja annoitte minulle nuo huikeat 3047 ääntä – se 3048. äänihän oli tietenkin minun omani. Jos saan siis kertoa vaalisalaisuuden.

Uudenmaan vaalipiiriin kuuluu 25 kuntaa, joista sain jokaisesta ääniä, kiitos! Jossakin vaiheessa toivottavasti pääsen kiertämään kaikki kunnat ja kiittämään teitä.

Askola 56 – 9. eniten ääniä saanut kunnassa ja toiseksi eniten ääniä saanut Perussuomalainen!
Espoo 382
Hanko 15
Hyvinkää 128
Inkoo 7
Järvenpää 180
Karkkila 14
Kauniainen 12
Kerava 129
Kirkkonummi 61
Lapinjärvi 6
Lohja 91
Loviisa 65 – toiseksi eniten ääniä saanut Perussuomalainen!
Myrskylä 29 – 5. eniten ääniä saanut kunnassa ja eniten ääniä saanut Perussuomalainen!
Mäntsälä 668 – 3. eniten ääniä saanut kunnassa ja eniten ääniä saanut Perussuomalainen!
Nurmijärvi 106
Pornainen 32
Porvoo 147
Pukkila 28 – 7. eniten ääniä saanut kunnassa ja toiseksi eniten ääniä saanut Perussuomalainen!
Raasepori 31
Sipoo 50
Siuntio 11
Tuusula 192
Vantaa 536
Vihti 72

Vaalivalvojaiset olivat jännittävä tilaisuus, varsinkin sen jälkeen, kun ääniä alkoi tulemaan aina vain enempi. Siinä tämäkin nainen jäi aika hiljaiseksi. Kaikella on kuitenkin tarkoituksensa. Minä tein kaiken rehellisesti ja valehtelematta, joten minulla ei ole mitään hävettävää. Ja pettymyksiin olen oppinut tottumaan lavatansseissa, kun paikalla voi olla esimerkiksi 800 naista ja 300 miestä, jotka hakevat enimmäkseen noin 100 samaa naista tanssimaan. Siinä kuulkaa itsetuntoa koetellaan, mutta onneksi huumorintaju pelastaa.

Huumorintaju ei kuitenkaan pelasta turvallisuutta eikä sen puuttumista. Se ei myöskään pelasta kukkaroa, kun verot vievät suurimman osan sen sisällöstä. Jotkut ovat ehkä pettyneitä tulevan hallituksen kokoonpanoon, mutta uudet vaalit ovat viimeistään neljän vuoden päästä. Ole siis kuulolla.

Sinä voit todellakin vaikuttaa koko Euroopan ja siten Suomen tilanteeseen. Haluatko sinä maksaa veroistasi Suomen lisäksi Euroopan ja jopa Afrikan kansojen elämiset? Tai haluatko lisää käyrän kurkun tapaisia päätöksiä? Suomessa päätetään Suomen asioista, mutta EU:ssa päätetään lopulta se, millaiset rajat Euroopassa on. EU-vaalit ovat pian. Ennakkoäänestyspäivät ovat kotimaassa 15.-21.5. ja ulkomailla 15.-18.5. sekä 26.5. varsinainen vaalipäivä. Jokainen ääni ratkaisee!