Turvallinen Suomi vaatii tekoja

Maahanmuuttojärjestelmä on vanhentunut, rikki ja epäoikeudenmukainen. Eilen 11.4.2019 vaalitentissä pääministeriehdokas Rinne sanoi, että annetaan työlupa niille, jotka kieltäytyvät poistumasta maasta. Se on täysin väärä tapa korjata ongelmia ja luo vain lisää turvattomuutta ja epätasa-arvoisuutta. On osattava erottaa maahanmuuttotavat toisistaan ja luoda järjestelmä, missä tämä pystytään tekemään.

”Halla-ahon mukaan Suomeen voidaan ottaa maahanmuuttajia, jotka pystyvät huolehtimaan palkallaan itsestään ja perheestään.”

**

”Paperittomista puhuttaessa vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ja vihreiden Pekka Haavisto sanoivat, että paperittomille pitäisi myöntää tilapäinen oleskelulupa. Tämä auttaisi paperittomia kiinnittymään nykyistä enemmän yhteiskuntaan, jolloin he eivät turhautuisi.”

Jos henkilöillä ei ole papereita eikä lupaa olla Suomessa, ei heillä ole oikeutta kiinnittyä yhteiskuntaa ja ohittaa luvallisesti Suomessa olevia. Tämäkin ehdotus on täysin väärä tapa toimia ja luo vain lisää turvattomuutta ja epätasa-arvoisuutta.

**

Täytyy muistaa, että median tarkoitus on saada itselleen lukijoita, joka onnistuu yleensä parhaiten kertomalla vain yhden puolen asiasta. Sillä tavallahan moni vuonna 2015 Suomeen kävellyt ihminen sai myötätuntoa. Kolikolla on kuitenkin kaksi puolta ja vielä reunakin, joten on oltava realistinen asioissa.

**

Lakien pitää olla tasapuolisia kaikille. Minä tiedän mistä puhun ja tiedän enempi kuin voin puhua. Siksi minä olen eduskuntavaaliehdokkaana.

(Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-10734671?fbclid=IwAR0mIg1GZ8bpGgA6pheRfugmWYgJvx4kWqEqbtyNJ8hAtLi8NyiEgdFAtZ0&utm_source=facebook-share&utm_medium=social)

**

Nyt ei toteuteta Perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikkaa, koska Keskusta ja Kokoomus eivät halunneet sitä. Siksi Perussuomalaiset ovat oppositiossa.

Maahanmuuttopolitiikasta puhutaan yhtenä kokonaisuutena, mikä on väärin. Meillä on paljon laillisesti Suomeen tulleita maahanmuuttajia, jotka joutuvat kärsimään nykyisistä laeista. Tämän ovat monet maahanmuuttajat itse todenneet. Maahanmuuttoa tapahtuu sekä työn, opiskelun että avioliittojen kautta ja tämä on hyvä. Näitäkin järjestelmiä käytetään välillä väärin, mutta niiden karsimiseen voidaan puuttua helpommin.

Pahin ongelma on turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttö. Väärinkäyttöön on monia tapoja, koska ihminen on kekseliäs ja nykypäivän nettiyhteyksillä tieto on helposti saatavilla. Meidän omien lakiemme vuoksi Välimereen hukkuu ihmisiä ja rahalla ostetaan tie Eurooppaan. Lain mukaanhan henkilön pitää matkustaa tänne hakeakseen turvapaikkaa. Hän ei saa hakea turvapaikkaa lähimmästä lähetystöstä tai pakolaisleiriltä. Köyhimmillä ei ole varaa maksaa matkasta, joten he kärsivät eniten tästä.

Ensimmäinen nopea ratkaisu on palauttaa rajatarkastukset. Tämä rajoittaisi myös muun rikollisuuden vapaan liikkuvuuden. Mielestäni ihmisillä ei pitäisi olla niin kiire, että ei ehtisi näyttämään omia henkilöpapereitaan, jos itsellä ei ole mitään salailtavaa. Lisäresurssointi ja tekniikka auttavat nopeuttamaan tarkistuksia. Sen jälkeen lakeja pitää muuttaa niin, että turvapaikan hakeminen on turvallista ja tasa-arvoista. Samoin pitää puuttua erilaisin perustein annettuihin hakemuksiin ja sen vuoksi vuosikausia jatkuviin käsittelyihin.

Turvallinen Suomi vaatii tekoja.

#turvallinensuomi #turvallisuus #tasaarvo #oikeudenmukaisuus #rajatonrakkautta
#siksips #jotainrajaa
#eduskuntavaalit2019 #vaalit2019 #eduskuntavaaliehdokas #satu58