Itse koin politiikassa ensimmäisen kohtaamisen henkilökohtaisesti yleistämisen huvittavaan yksipuolisuuteen erään valtuuston kokouksen jälkeen. Eräs henkilö hakeutui vikkelästi luokseni ja totesi: ”Kyllä te kaikki Perussuomalaiset olette tyhmiä.” En voinut kuin ihmetellä. Paljon puhutaan, että ei saisi yleistää ja sanoa esimerkiksi, että turvapaikanhakijat ovat tulleet väärästä syystä Suomeen. Minun korvissani yleistämiseltä kuulostaa, jos kaikkia Perussuomalaisia sanotaan r…..eiksi tai tyhmiksi, kuten tämä henkilö ilmaisi. Mielestäni me suomalaiset olemme realisteja, koska me haluamme itsellemme hyvän elämän, missä politiikot päättävät asioista niin, että päätösten seuraukset ovat hyväksi kansalle eikä haitaksi.
Mikä saa yksittäisen ihmisen halveksimaan eli nuorisokielellä dissaamaan toisen mielipidettä? Pelkkä Perussuomalaisiin kuuluminen on ollut tässä yhteiskunnassa jotenkin tuomittavaa, mutta lienee enempikin pelkoa. Todellisista ongelmista puhuminen on joskus kova paikka, mutta viime aikaiset tapahtumat osoittavat, että emme voi piilottaa päätä pensaaseen. Pitäisikö kaikki kääriä pumpuliin ja leikkiä, että kaikki on hyvin, vaikka niin ei ole? Ei.
Meillä on ollut yhteiskunta, joka olisi pitänyt säilyttää nykymaailman menoissakin.
Terveydenhoito on ollut hyvää ja olisi vaatinut vain järkevää yhteistyötä eikä koko järjestelmän romuttamista. Julkisella terveydenhoitopuolella palkat ovat pienemmät kuin yksityisellä. Ei pitäisi olla kauhean vaikea päätellä, miksi julkisiin palveluihin on vaikea saada työntekijöitä.
Koulutus Suomessa on ollut huippuluokkaa, mutta kaikesta on säästetty ja sitten ihmetellään syrjäytyneiden määrän lisääntymistä. Luokkakoot pitää saada pienemmiksi ja mahdollisiin ongelmiin pitää puuttua ajoissa.
Kuntien ja valtioiden työntekijät laitettiin Kiky-sopimuksen piiriin menettämään pienistä palkoistaan osan ja samalla valtion yhtiön johtajisto saan monen ihmisen palkat. Kikyn myötä työntekijöillä palkat tippuivat, mikä taas näkyy kuntien verotulojen ja valtionosuuksien vähentymisenä. Ja taas ihmetellään, miksi kunnilla on vaikeaa.
Liikenteestä kerätään yli 8 miljardia, mutta palautetaan vuosittain vain noin 0,8 miljardia liikennesektorille valtion tieverkkoon käytettynä rahoituksena. Valtion liikenneverkon kokonaisrahoitus on viime vuosina ollut noin 1,7 miljardia euroa. Kunnat laittavat omista rahoistaan lisäksi 1,4 miljardia tiestöön. Tiestöjen kuntoa ihmetellään ja päätöksillä pyritään vain kurjistamaan autoilijoiden arkea samaan aikaan, kun monet muut maat vähät välittävät ilmastonmuutoksesta.
(Lähde: http://www.aut.fi/tieliikenne/autoilun_verotus)
Rahoitamme lukuisten maiden läpi kulkeneiden, enimmäkseen nuorten terveiden miesten toimesta, ihmisten elämää, vaikka monet jäivät valheista kiinni ja valittivat Suomen oloista olematta kiitollinen avustamme. Miehet eivät edelleenkään synnytä, joten syntyvyyden nousussa heistä ei ole apua. Sen sijaa omien vanhuksiemme hoito on ajettu ala-arvoiseksi voitontavoitteluksi. Rahaa ja työntekijöitä meiltä selvästi löytyy, ne vain on kohdennettu muualle kuin omiin kansalaisiimme.
Työntekijöitä kyllä tarvitsemme, Eurooppa on avoin työntekijöille liikkua. Veronmaksajien rahoilla pienipalkkaisten ulkomaisten työntekijöiden elättäminen ei ole kuitenkaan kannattavaa, kun meillä itsellämmekin on samaan aikaan työttömiä. Arvostettujen ja hyvin palkattujen työntekijöiden muuttamista Suomeen voimme nopeuttaa lisäämällä henkilökuntaa käsittelyjonoihin. Omillaan pärjäävät ulkomaalaiset ovat tervetulleita.
Realismia tarvitaan suomalaisten asioiden hoitoon! Millainen tulevaisuus meillä on, jos päättäjien mielestä me suomalaiset emme ansaitse kunnon palveluita, vaan meidät pitää vaihtaa muiden maiden ihmisiin? Minä en hyväksy, että meitä suomalaisia väheksytään.