Oletko sinä ollut yhdistyksessä tai puolueessa, josta olet eronnut, koska olet ollut tyytymätön uuteen valittuun hallitukseen? Hajosiko kyseinen yhdistys tai puolue sinun tai jonkun muun toiminnan tai eroamisen vuoksi?
Kokoomukselle ja Keskustalle sopi Perussuomalaiset puolueena silloin, kun Soini tätä johti. Samalla he hyväksyivät tuolloin Halla-ahon ehdottaman maahanmuuttopolitiikan hallitusneuvotteluissa vuoden 2015 eduskuntavaalien jälkeen.
Kun piti valita Perussuomalaiset vai hallituskokoonpano, Soinin hyväksymä ja hänen mandaatillaan Halla-ahon vetämä maahanmuuttopolitiikka ei sopinutkaan Kokoomukselle eikä Keskustalle. Sen sijaan asiaa käsiteltiin kuin elokuvissa ensin Sipilän toimesta ja sitten valtiosihteereiden ja avustajien toimesta takakonttiepisodin tullessa julkisuuteen.
”Hallituskriisi sai elokuvamaisia piirteitä, kun pääministeri Juha Sipilä lensi tänään itse pienkoneella Helsingistä Turun lentokentälle mukanaan hallituksen erokirje presidentti Sauli Niinistölle.” (Lähde: https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/hallituskriisi-kuin-hollywoodista-sipila-lensi-itse-lentokonetta-taskussaan-erokirje-presidentille/6470642#gs.vlVindk)
Soini hyväksyi Halla-ahon ajaman maahanmuuttopolitiikan, koska sillä linjalla Soinin vetämä Perussuomalaiset sai lisää kannatusta vuosina 2011 ja 2015. Kun piti valita Perussuomalaiset vai ministerin paikat, Halla-ahon vetämä maahanmuuttopolitiikka ei sopinutkaan enää Soinille entiseen malliin. Erityisavustajat ovat ottaneet kunnian Suomen politiikan isoimmasta koplauksesta. Kuka uskoo, että edustajien avustajat olisivat olleet mullistavan uudistuksen takana?
”Kaikille oli selvää, ettei PS voi jatkaa hallituksessa. Puolueen perustajan Timo Soinin elämäntyö oli mennyt parissa tunnissa.”
”– Sinänsä se ei ollut yllätys. Moni edustaja oli sanonut jo keväällä, että jos Halla-aho valitaan, hän ei aio tähän jäädä. Ministereiden kohdalla se oli ihan selvää. (Sinisten valtiosihteeri Samuli Virtanen)
(Lähde: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005454797.html)
Aika moni ihminen on ollut elämänsä aikana jossakin yhdistyksessä. Vaikka joku ihminen on itse eronnut jostakin yhdistyksestä tai puolueesta esimerkiksi ollessaan tyytymätön uuteen valittuun hallitukseen, ovat yhdistykset ja puolueet jatkaneet toimintaansa eteenpäin. Joskus yksi tai useampi ihminen vastustavat demokraattisesti valittua uutta johtoa, jolloin hänellä / heillä on oikeuskin erota.
Hyväksytkö sinä, että kansalaisten äänillä kansalaisten etuja ajamaan valitut hylkäävät demokratian omien etujensa vuoksi? Minä en.